La iniciativa «Beu-te el museu» uneix cellers i museus de la demarcació de Girona

Onze museus i onze cellers de la demarcació de Girona programen per primera vegada un cicle de visites combinades amb tast de vins de la DO Empordà durant el mes d’octubre.

12 de setembre de 2022

La iniciativa «Beu-te el museu» és la nova campanya promocional que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona impulsa des dels clubs de màrqueting de Cultura i Identitat i la Ruta del Vi DO Empordà per promocionar de manera combinada l’oferta museística i l’enoturisme de la destinació de la Costa Brava entre el públic de proximitat durant la tardor.

El fil conductor de la iniciativa posa de manifest la interrelació dels espais museístics amb el món i sector vitivinícola local i dona com a resultat la creació d’una proposta turística inèdita, combinada i vivencial. Per part del sector cultural participen en les activitats l’Ecomuseu Farinera, el Museu de l’Empordà, el Museu d’Art de Girona, el Museu de la Pesca, el Castell Gala - Salvador Dalí, el Museu d’Arqueologia de Catalunya d’Empúries, el Museu d’Arqueologia de Catalunya d’Ullastret, el Terracota Museu, el Museu de la Mediterrània i l’Alfolí de la Sal. Per part del sector vitivinícola, hi participen els cellers de la DO Empordà Mas Vida, Empordàlia, Perelada, Vinyes d’Olivardots, Espelt Viticultors, Pere Guardiola, Mas Llunes, La Vinyeta, Mas Geli, Martín Faixó i Martí Fabra.

Cada activitat programada té una capacitat d’entre vint i trenta persones i un preu fix unitari de 20 euros. A partir de l’1 de setembre es posen a la venta tres-centes entrades que es poden adquirir a través de la plataforma: https://costabrava.koobin.com/?idioma=CA&act=1

«Beu-te el museu», projecte impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, fomenta la cooperació entre les entitats i  agents culturals i els empresaris vitivinícoles de la zona que desenvolupen una vessant turística i que treballen per proposar noves experiències i activitats als seus clients i visitants potencials. La iniciativa s’organitza fora de la temporada turística, i després de la verema, per atraure visitants més enllà dels períodes de vacances i ponts, i alhora estimular el sector per generar dinamisme econòmic amb productes i serveis de qualitat. La proposta es fixa com a repte captar el públic jove i es divulga àmpliament a través dels canals i les xarxes socials.

Aquesta iniciativa se suma a altres campanyes promocionals (els festivals Vívid, Som Cultura i Som Benestar), que l’entitat organitza durant l’any per desestacionalitzar la temporada, impulsar la cooperació entre subsectors i estimular la creació de nous productes i serveis de qualitat per a les destinacions de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.