NEWS

El Pa i la guerra. Nova exposició a l’Ecomuseu-Farinera

10 de març del 2015 -

 El proper dissabte 14 de març, l’Ecomuseu-Farinera obrirà l’exposició fotogràfica El Pa i la guerra, que pertany a la col•lecció privada de Joaquim Sañé.

La Farinera porta l’exposició a Castelló d’Empúries per tal que els visitants es puguin submergir en una exposició, que descobreix de la mà d’un aliment bàsic com el pa, diferents conflictes bèl•lics. L’exposició la va produir l’any passat la Universitat de Vic Universitat Central de Catalunya (UVIC UCC) en motiu del centenari de la Primera Guerra Mundial.

La mostra fotogràfica, de petit format, retrata la crua realitat a la qual es veu sotmesa la població civil, víctima involuntària dels conflictes bèl•lics. Les imatges d’aquesta exposició mostren l’esforç que comporta menjar pa en temps de guerra i postguerra: racionament, cues, acaparaments, distribucions i forns de campanya. L’exposició fa un recorregut pels episodis més transcendents de la història de la humanitat, com les guerres mundials, la guerra civil espanyola, la guerra dels Balcans, i fins i tot l’actual revolta àrab.

La mostra es podrà veure fins el 31 de maig, l’entrada és gratuïta, en els horaris d’obertura del museu.