Una nueva manera de conocer el entorno del museo: Apprópate a la acequia del Molí

En el marco de la Fiesta del 25 aniversario, el Ecomuseo Farinera presentó una nueva aplicación en la que se ha estado trabajando el último año. Apprópate a la acequia del Molí es una nueva app que propone a sus usuarios conocer la acequia del Molí desde diferentes vertientes.

  • Cartel Appropa’t al rec del Molí
29 de marzo de 2022

Els continguts de l’aplicació han estat desenvolupats per l’empresa mediambiental Sorbus i la programació tecnològica ha estat realitzada per Sixtemia. Tot amb l’acompanyament de l’equip del museu. I el disseny dels tòtems exteriors ha anat de la mà de Graphicroll.

L’app s’estructura en sis àmbits que corresponen a cinc medis diferents i un sisè a l’Ecomuseu Farinera, per tal de vincular el museu amb el seu entorn. A cada un d’aquests medis s’hi por trobar una descripció d’alguns dels elements de la seva flora i de la seva fauna, i també algun fet curiós.

D’altra banda, hem recuperat del passat dues castellonines: la Gallarda i la Joana Massissa que aporten la Veu de l’experiència a cada un d’aquests àmbits. Podreu sentir la conversa entre elles dues, interpretades per Ma Rosa Oliveras (Gallarda) i la Ma Dolors Parnau (Joana Massissa), membres del Grup de Teatre Esplais de Castelló d’Empúries. Elles ens van prestar les seves veus i en Gerard Ripoll es va ocupar dels enregistraments.

Al llarg dels 300 metres que van des de la Farinera fins al pont de la Mercè, els vianants hi trobaran cinc tòtems de fusta amb uns codis QR que podran escanejar per accedir als continguts. L’últim a l’Ecomuseu Farinera! L’app Appropa’t al rec del Molí estarà disponible a Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sixtemia.lafarinera

I, per posar a prova allò que han après, els usuaris podran realitzar un Quiz. Si responen correctament totes les preguntes, podran recollir a  l’Ecomuseu Farinera un joc de taula creat per a l’ocasió: el Joc de l’aigua de La Muga.  

Per a l’execució d’aquest projecte hem comptat amb el suport de la Xarxa de Museus de Comarques de Girona, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura.