L’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries participa a la segona edició del “Beu-te el museu”, que uneix dotze cellers i dotze museus de la demarcació de Girona.

L’activitat a l’Ecomuseu Farinera es farà el diumenge 22 d’octubre a les 11.30h amb el celler Brugarol.

  • Cartell Beu-te el museu 2023
22 de septiembre de 2023

La iniciativa «Beu-te el museu» és la campanya promocional que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona impulsa des dels clubs de màrqueting de Cultura i Identitat i la Ruta del Vi DO Empordà per promocionar de manera combinada l’oferta museística i l’enoturisme de la destinació de la Costa Brava entre el públic de proximitat durant la tardor. La proposta busca intercanviar públics interessats entre el món de la cultura i l’enologia fora de la temporada turística.

 El fil conductor de la iniciativa posa de manifest la interrelació dels espais museístics amb el món i sector vitivinícola local i dona com a resultat la creació d’una proposta turística inèdita, combinada i vivencial. Per part del sector cultural participen en les activitats l’Ecomuseu Farinera, el Museu de l’Empordà, el Museu d’Art de Girona, el Museu de la Pesca, el Castell Gala - Salvador Dalí, el Museu d’Arqueologia de Catalunya d’Empúries, el Museu d’Arqueologia de Catalunya d’Ullastret, el Museu d’Arqueologia de Catalunya de Girona, el Terracotta Museu, el Museu de l'Anxova i de la Sal, el Museu del Cinema i el Monestir de Sant Esteve de Banyoles, els dos darrers noves adhesions a la campanya.

Per part del sector vitivinícola, els cellers de la DO Empordà que hi participen són Empordàlia, Perelada, Vinyes d’Olivardots, Espelt Viticultors, Pere Guardiola, Brugarol, Mas Llunes, La Vinyeta, Martín Faixó, Martí Fabra, Vinyes dels Aspres i Mas Oller, els dos darrers recentment incorporats a l’activitat.

Cada activitat programada té una capacitat d’entre vint i trenta persones i un preu fix unitari de 22 euros. Des de l’1 de setembre s’han posat a la venta tres-centes trenta entrades que es poden adquirir a través de la plataforma costabrava.koobin.com. A deu dies de l’inici de la campanya, s’ha fet la venda del 25 % de les entrades disponibles.

La primera edició de «Beu-te el museu» va registrar 225 participants i va assolir el 75 % d’ocupació en les onze activitats programades dins del cicle.

Aquesta iniciativa se suma a altres campanyes promocionals (els festivals Vívid, Som Cultura i Som Benestar), que l’entitat organitza durant l’any per desestacionalitzar la temporada, impulsar la cooperació entre subsectors i estimular la creació de nous productes i serveis de qualitat per a les destinacions de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.