Torna la FIRA DEL CAMP A LA TAULA amb la FESTA DE LA SEGA

Castelló d’Empúries presenta l’edició d’estiu de la fira del Camp a Taula, Festa de la Sega, que es celebrarà el 16 de juny de 2024. Aquesta iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Ecomuseu Farinera, compta amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries i el suport de les institucions de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

31 de maig de 2024

El diumenge 16 de juny, a les 10 h s'inaugura l’edició d’estiu de la fira que s’iniciarà amb la presentació del documental : La recuperació de blats antics de Quim Paredes i amb Víctor Garcia. Un documental que segueix durant quinze anys l'activitat d’aquest darrer en el camp de l'estudi i coneixement de les diferents varietats de blats antic i en les farines. Poc després, a les 10.30 h tindrà lloc a l'Ecomuseu Farinera el taller familiar d'elaboració de galetes-panets amb blats antics. Una activitat a càrrec de Sembrant diversitat. És una activitat gratuïta i de prèvia inscripció.

A les 11 h s'organitza un esmorzar popular amb AEIG Xots i la Festa de la Sega amb maquinària antiga i moderna al camp d'en Malla. Aquesta activitat va a càrrec de la Cooperativa Agrícola de Castelló d'Empúries. Per a l'esmorzar cal inscripció prèvia i té un cost de 5 euros. Seguidament, actuarà pels carrers del poble el Ministrils de Llers. Un grup musical que compta amb un repertori tradicional de cançons i instruments.

Al migdia, a l'Ecomuseu Farinera, Empordàbrava organitza la visita guiada: Enfarina't, descobreix l'Ecomuseu Farinera que permet descobrir la fàbrica de farina i el sistema tradicional de molta. En acabar es farà un tastet de pa de Tramuntana i cervesa Rufa. El preu d'aquesta activitat és de 5 euros i cal prèvia inscripció.

A les 12.30 h, a l'Ecomuseu Farinera es presenta el llibre Aquí no es llença res de Núria Gispert Vila, un llibre per aprendre a reconvertir les restes de productes ja cuinats, alhora estalviar i donar una nova vida a productes de proximitat i temporada. Un cop acabada la presentació, la Núria Gispert farà una demostració de cuina d'aprofitament.

Ja per la tarda, de 17 a 20h, al pati de l'Ecomuseu Farinera es realitzarà el taller familiar: Troba l'intrús!, a càrrec de la Xarxa de Museus de les comarques Gironines. Una activitat que consisteix en trobar un objecte intrús de cada un dels museus de la xarxa. El grup musical Ministrils de Llers continuarà el seu recorregut pels carrers on al llarg del dia hi hauran les parades. del camp a la que també anirà acompanyada de fira artesanal pels carrers i places de la vila.

A les 18 h, a la Capella de Santa Clara es presenta l'espectacle de titelles La màgia dels aliments. Una obra que explica la màgia que amaguen aliments com les verdures, peix, fruites i altres, a través d'una aventura. Al final de l'obra, es realitza un taller de construcció de titelles amb vegetals. Tot està a càrrec de Tulasi Teatre, per participar cal inscripció prèvia.

Per acabar la jornada de la fira, a les 19 h, s'inaugura l'exposició: Barres i Rocs. Fleques i pastisseries de Castelló d'Empúries. Una exposició que ens portarà al passat fariner de la vila. El dia s'acaba amb un piscolabis Gremi de Fleques.

Totes les inscripcions prèvies s'han de fer al telèfon: 972 25 05 12.