L’Ecomuseu Farinera participa a la 9a edició del Benvinguts a pagès, el cap de setmana en què el món de la pagesia de Catalunya obre les seves portes

Més de 450 explotacions, elaboradors, restaurants, allotjaments rurals i activitats complementàries el cap de setmana de l'1 i 2 de juny.

21 de maig de 2024

Els dies 1 i 2 de juny de 2024, el món de la pagesia de Catalunya obre les seves portes amb la finalitat que consumidors i clients coneguin de primera mà com fan els seus productes i els puguin tastar i comprar. Aquesta activitat es complementa amb propostes de restauració, allotjament i activitats per tot el territori català.

L’Ecomuseu Farinera s’hi afegeix amb una visita guiada amb tastet final de productes Km 0. L’activitat es realitzarà el proper diumenge 1 de juny, a les 12h. Cal reservar prèviament al tel. 972 25 05 12. El preu de l’activitat és de 5€ pels adults i 2,5€ pels nens.

Durant la visita podreu descobrir com l’antic molí del Mig de la vila es va convertir en una moderna fàbrica de farina que funcionava amb la innovació tecnològica arribada d’Europa. I conèixer com la humanitat ha transformat el blat durant els 10.000 anys que fa que se n’alimenta, la importància del pa en la nostra dieta i el paper de l’aigua per a l’obtenció d’energia. En acabar la visita s’ofereix als assistents un tastet de pa de Tramuntana, cervesa Rufa i H2O Vilajuïga. Pels nens hi ha sucs de fruita.

Benvinguts a Pagès és un projecte que va néixer el 2016 en el marc de la candidatura de Catalunya, Regió Europea de Gastronomia, per tal de donar a conèixer la feina de la pagesia catalana a tota la ciutadania. La proposta s’ha anat consolidant i des del 2021 hi ha una oferta sostinguda de visites de pagament a explotacions que inclouen activitats experiencials dirigits a la ciutadania en general però, sobretot, al públic familiar, sènior, foodie i jove.