NACHRICHTEN

Incendi, forn solar i inventors són les paraules clau de la 17a Setmana de la Ciència de Castelló d’Empúries.

12 de novembre de 2012 - General

Entre el 16 i el 25 de novembre es celebrarà la 17ª Setmana de la Ciència organitzada per la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, que aquest any commemora l’Any Internacional  l'Energia Sostenible, de la Neurociència i de l'Envelliment Actiu. L’Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries i la Biblioteca Ramón Bordas i Estragués es sumen una vegada més a aquesta inicitiva i han preparat diverses activitats.

L’Ecomuseu s’afegeix a la iniciativa dels Serveis Educatius de l’Alt Empordà que organitzen EduFOC, una activitat educativa en relació als focs de l’Alt Empordà. S’oferirà una xerrada-taller als centres educatius del municipi. L’activitat la portaran a terme  Agents Rurals, que presentaran com s’investiguen les causes d’un incendi forestal i sensibilitzaran als alumnes envers la prevenció.

El diumenge 18, s’ha programat una visita guiada temàtica que es titula: Els invents i els inventors de la Farinera. És una nova manera d’aproximar-se a la història de la fàbrica, de conèixer a fons la ciència i la tècnica aplicada en el procés de transformació del blat en farina. L’activitat es farà a les 11h i és gratuïta; prèvia inscripció al museu, per un màxim de 30 persones. Aquell mateix dia s’oferirà una matinal de portes obertes al museu amb la voluntat que la ciència arribi a tothom.

El dimecres 21, a les 17 h., la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués oferirà a les famílies un taller de construcció d'Un Forn Solar. Una activitat  que impartirà Univers Quark Serveis astronòmics per tal de donar a conèixer a les famílies de la importància d’aquesta font d’energia natural.  

I fins el 9 de desembre es podrà visitar a la sala dels arcs de l’Ecomuseu-Farienra l’exposició temporal: Un món diferent, que tracta el tema del canvi climàtic  i els seus possibles efectes a les nostres vides quotidianes i a les de les generacions futures. Una exposició en la que els visitants podran participar activament tot  deixant la seva opinió, comentaris o dibuixos respecte a aquest fenomen.